På gång

 

Skogsägare utbildas i vattenfrågor

Att syna bäcken ger ett bra beslutsunderlag inför en avverkning. Nu uppmuntrar skogsägarföreningarna sina medlemmar att lära sig mer om vattnet i skogen.

Läs mer >>

Vattenintresset bara växer

Det råder ingen tvekan om att skogsägare är intresserade av vattenfrågor och vill gärna lära sig mer om ämnet. Informationsdagarna är välbesökta, nya kurser startar ständigt och det är ett sug efter boken "Skogens Vatten".

Läs mer >>

Vattenprojekten Samarbetar

Skogsägarföreningarnas projekt "Skogens Vatten" och Länsstyrelsens projekt "Friskare Vatten" tar nu varandra i hand 2014. Bägge projekten är inne på sina sista år och hjälps nu åt för att uppnå de gemensamma målsättningarna.

Läs mer >>

Friskare skogsvatten

Projektet Friskare skogsvatten har producerat en film som du kan läsa mer om på deras hemsida.
Filmen går också att se på YouTube!


Läs mer >>

Skogens Vatten

Det är den fjärde maj, lite kallt och ruggigt, men humöret är på topp. Det är dags för avslutning i studiecirkeln Skogens Vatten och jag har fått förmånen att följa med. Under fem veckor har deltagare från Svenstavik och Hackås träffats för att lära sig mer om vattnets betydelse för skogen.

Läs mer >>

Åsa leder cirkel om Skogens vatten

Åsa Gustavsson i Ljungsarp var bara 15 år när hon tillsammans med sina systrar ärvde föräldragården. Idag är hon med i förtroenderådet i Kinds sbo och cirkelledare i kampanjen Skogens vatten. – Vatten har alltid fascinerat och som barn lekte jag gärna vid bäcken i den trolska storskogen, säger hon.

Läs mer >>